Wie ben ik?

 

Mijn naam is Dominic Rijmers en van kleins af aan heb ik altijd al interesse gehad in techniek. Tijdens mijn studie Industrieel Product Ontwerpen heb ik stage gelopen bij een meubelfabriek en sinds die tijd is het steeds meer gaan kriebelen om iets met interieur te gaan doen.

In de afgelopen 8 jaar, na het afronden van mijn studie, heb ik mij kunnen ontwikkelen tot technisch tekenaar bij meerdere interieurbouwers waarbij ik allerlei soorten meubels technisch heb mogen ontwerpen en uitwerken met het 3D tekenpakket Ironcad. Hiervoor heb ik tijdens mijn studie vooral gewerkt met Solidworks. De projecten waar ik mij het liefste mee bezig hou, zijn de complexere projecten waarbij veel nagedacht moet worden over een goede constructie, eenvoudige montage en hoog afwerkingsniveau. Het leukst vind ik het als er verschillende materialen bij elkaar komen zoals hout, staal, kunststof en steen. Om ervoor te zorgen dat dit soort projecten in goede banen wordt geleidt heb ik dan ook veel samen gewerkt met vakmensen van andere afdelingen.             

Ik ben iemand die graag een uitdaging heeft en dat heeft er toe geleid dat ik steeds meer secundaire taken ben gaan oppakken zoals het ontwikkelen en standaardiseren van meubelen en werkmethoden zodat er makkelijker en sneller gewerkt kan worden waarbij de kwaliteit niet uit het oog wordt verloren. Ook ben ik graag bezig met het tekenpakket zelf om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Wat ik ook erg interessant vind is het voortraject, hoe het ontwerp tot stand komt en hoe dit op een dusdanige manier te ontwerpen zodat er aan alle eisen en wensen kan worden voldaan. Het allerbelangrijkste hierbij vind ik dan ook ‘keep it simple!’

Over mij